\`\`\`html \`\`\`

Het VMware Migration Plan van Fundaments: een strategische keuze

Begin mei heeft Fundaments het VMware Migration Plan gelanceerd. Dit plan biedt bestaande VMware gebruikers een weg in de veranderingen die Broadcom heeft aangekondigd. In dit blog item staat Larik-Jan Verschuren, CTO bij Fundaments, stil bij de vraag hoe dit past in het bepalen van de juiste Cloud-strategie voor uw organisatie.

Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Iris Nicolaas
Geplaatst op
19
-
08
-
2024
2024
Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Iris Nicolaas
Geplaatst op
19
-
08
-
2024
2024

Broadcom

Broadcom heeft met de acquisitie van VMware een duidelijke strategie ontwikkeld wat betreft marktbenadering, product(ontwikkeling) en gebruik van Cloud. De rode draad hierin is versimpeling geweest: enerzijds in het aantal producten (voor Cloud is dat er nog maar één: VMware Cloud Foundation) en anderzijds in een nieuw commercieel model: het afnemen van een abonnement.

Deze laatste wijziging heeft heel veel impact gehad op de markt: een groot deel van de markt gebruikt zogenaamde perpetual licenties met daarop ondersteuningspakketten. Deze gebruikers worden nu geconfronteerd met een nieuwe investering in een maandmodel. Dit heeft een herbezinning opgeleverd: VMware by Broadcom als leverancier is ter discussie gekomen en er wordt gekeken naar technische alternatieven.

Deze wijziging is een enorme aanjager geweest voor partijen om hun technologiestack, maar daarmee ook hun Cloud-strategie te herzien. Dit is wellicht wel een strategie geweest van Broadcom om VMware en eigenlijk VMware Cloud Foundation te positioneren direct naast de andere Clouds: publieke hyperscalers als AWS, Azure, Oracle en Google Cloud.

Strategie

Dus vanuit een kostenaspect wordt gekeken naar de huidige oplossing die gebruikt wordt. Of dit nu om een lokale (on premises) infrastructuur gaat of om een datacenter gehoste omgeving; de vernieuwde investering zorgt voor een overweging van de inzet van die infrastructuur. Heeft het nog zin om een kleinere omgeving zelf te beheren? Of loont het om de hardware nog een cyclus te vervangen? En is dit eigenlijk nog wel hetgeen waar de medewerkers in de organisatie mee bezig moeten zijn? Zomaar wat vragen die daarin het strategievraagstuk sturen.

En we zien bij Fundaments dat de drempel om over te stappen op een alternatief door de zet van Broadcom is verlaagd. En laten we eerlijk zijn, het zijn daarin niet alleen maar de VMware-producten die de revue passeren. Public Cloud en andere technologie-platforms ontvangen ook een marktaandeel.

Het voordeel van deze ontwikkeling is dat er enerzijds weer eens nagedacht wordt over de strategie (“We deden het altijd al zo, dus gaan we daarmee door” is geen optie meer) en dat daarmee ook gekeken wordt naar het vraagstuk waar data – hetgeen waar het allemaal om draait – nu eigenlijk moet landen. Ook vraagstukken als hoe de beveiliging en continuïteit worden gewaarborgd zijn daarin belangrijk. In alle gevallen die ik heb gezien, zie je verbetering in de oplossing voor het waarborgen van de data in het applicatielandschap, dat is dus een mooie ontwikkeling.

Hulp

In deze herbezinning in strategie kan Fundaments bijdragen. Juist door vanuit de data te beredeneren, zien wij dat de strategie altijd op Multi Cloud terecht komt. Door nu met ons op reis te gaan en uw strategie te bepalen, kunnen we voor uw organisatie zorgen dat het Cloud-vraagstuk juist wordt ingevuld: hybride (binnen uw organisatielocatie en in een private cloud in een datacenter) gecombineerd met publieke Cloud. Zolang data maar op de juiste plek landt en altijd beschikbaar is voor de gebruiker.

Dus door te kiezen voor het VMware Migration Plan, kunt u ook toegang krijgen tot niet alleen prijsbescherming op VMware producten, het brengt uw strategie als het gaat om Cloud naar een volgend, strategisch niveau.

Meer weten? Onze Cloud Experts helpen u graag verder. U kunt ze direct bereiken door te bellen naar 088 4227 227 of mailen naar info@fundaments.nl.

Volgende week verschijnt deel twee van deze blog-reeks van Larik-Jan: ‘Broadcom’s strategie: het Zwitserse zakmes dat VMware Cloud Foundation heet'.

No items found.
No items found.