\`\`\`html \`\`\`

VMware Explore: The future of Enterprise is Private Cloud

Afgelopen dinsdag 27 augustus is VMware Explore van start gegaan in Las Vegas, met als thema: 'Shaping the Future of Cloud and AI Innovation’. VMware Explore is, bijna een jaar na de overname, nu voor het eerst onder de vlag van Broadcom. De keynote bracht CEO Hock Tan op het podium en hij belichtte een aantal interessante onderwerpen.

Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Geplaatst op
28
-
08
-
2024
2024
Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Geplaatst op
28
-
08
-
2024
2024

Hock Tan gaf aan dat er goed is geluisterd naar alle feedback die ze hebben gekregen en dat ze begrijpen dat het belangrijk is dat de producten niet alleen beter worden, maar ook gebruiksvriendelijker en dat ze beter met elkaar samenwerken. Hier is, aldus Tan, hard aan gewerkt en dit wordt deze week getoond tijdens VMware Explore.

Daarnaast gaf hij aan dat alles anders wordt dan hoe het is geweest: het draait om het effectief runnen van een bedrijf en het gaat niet alleen maar om de ‘bright shiny objects’. En hier slaat Tan de brug naar de 'bright shiny objects' die bedrijven 10 jaar geleden zagen in de publieke Cloud met als resultaat: de Public Cloud first strategie. Maar we zien nu dat er vanuit die strategie ook een aantal pijnpunten zijn ontstaan. Tan benoemt de volgende drie: 

  • Cost: de kosten van publieke cloud, die vaak veel hoger zijn dan bedrijven verwachten.
  • Complexity: de complexiteit van het beheren van de publieke Cloud en weer een extra laag die gemanaged moet worden.
  • Compliance: de grip op data en hoe die gecontroleerd wordt is complexer in een publieke Cloud.

Vanuit die ontwikkeling benoemt Tan een trend die hij ziet: bedrijven halen hun workloads weer uit de publieke Cloud en verhuizen deze terug naar de private Cloud.


En met deze trend laat Broadcom zien dat Private Cloud het antwoord gaat zijn voor alle Clouds van bedrijven, of het nu gaat om infrastructuur of diensten, dit wordt ingevuld met de Private Cloud-oplossing van VMware by Broadcom. Zoals Tan zegt: “The Future of the Enterprise is Private”.


Natuurlijk zal Public Cloud nodig zijn voor flexibliteit en schaalbaarheid. Daarnaast is het kunnen bewegen van applicaties tussen de private en publieke Cloud ook een belangrijk onderwerp. Maar om dat allemaal te realiseren is er werk aan de winkel: als er naar private Cloud gekeken wordt, is er maar beperkte innovatie. De traditionele opzet van compute, storage en netwerk zitten vaak als silo’s in een organisatie met als gevolg dat een oplossing als een applicatie of server door alle schijven moet.  

Dit is waarom VMware by Broadcom met VMware Cloud Foundation is gekomen: het samen voegen van de silo’s zorgt voor verbeterde samewerking, verbeterde beveiliging, operationele efficiëntie en daarmee kostenbesparing.


Met Cloud Foundation wordt een oplossing geboden waarin een totale catalogus van diensten geleverd kan worden (zie ook het blogartikel van Larik-Jan over het Zwisterse zakmes). Diensten worden gebouwd bovenop Cloud Foundation en kunnen daarmee eenvoudig worden geconsumeerd. Daaronder vallen niet alleen private AI, Kubernetes containers en geavanceerde beveiliging maar ook continuïteitsdiensten zoals disaster recovery en workload automatisering.


Vanuit dit vertrekpunt belooft Tan een commitment aan de VMware community. De eerste fase van de versimpeling is afgerond en van daaruit worden producten bovenop VMware Cloud Foundation ontwikkeld. Daarnaast wordt geïnvesteerd in het partner ecosysteem, zodat kennis en het operationaliseren van diensten via de partners bij organisaties terecht kan komen.


De strategie van Broadcom versterkt ons in onze focus op private Cloud en bevestigt onze keuze om klanten naar onze private Cloud te leiden. Met VMware Cloud Foundation versnellen we ons dienstaanbod. Denkt u bijvoorbeeld na over AI-toepassingen of Container Workloads? Alles is mogelijk in een solide private Cloud van Fundaments. Als eerste erkende partner in Nederland met een soevereine Cloud, zorgen we ervoor dat uw data, de kroonjuwelen van uw organisatie, veilig zijn.

Met onze mensen, processen en technologiepartners zoals VMware by Broadcom, richten we uw private Cloud veilig en solide in en staan we als partner dichtbij uw organisatie.

Meer weten? Onze Cloud Experts helpen u graag verder. U kunt ze direct bereiken door te bellen naar 088 4227 227 of mailen naar info@fundaments.nl.

No items found.
No items found.
No items found.